Stalo serviravimas: ką reikia žinoti?

Stalo serviravimas: ką reikia žinoti?

 

Tiek įprastos vakarienės su šeima, tiek prašmatnaus vakarėlio metu patrauklus, tinkamas stalo serviravimas yra itin svarbu. Tam reikia ne tik patrauklių, bet ir kokybiškų stalo reikmenų, tokių kaip įvairios lėkštės, puodeliai, stiklinės, specialūs stalo įrankiai ir daugiau. Jei galvojate, kad geros kokybės stalo serviravimo indai ir jų pateikimas Jums itin svarbus, apsilankę „Žana“ indų parduotuvėje rasite įvairių virtuvės reikmenų, kurie pasižymi skoningų dizainų įvairove. Taigi, kokios yra stalo serviravimo taisyklės ir kokią reikšmę tai turi kasdienybėje?

 

Svarbios stalo serviravimo taisyklės

 

Dažnai galvojant tik apie maisto ruošimą ir linksmą laiką su artimaisiais žinoti, kur kokie įrankiai bei indai turėtų būti sudėlioti yra sudėtinga, be to, dažnai tam teikti pakankamai dėmesio tiesiog pamirštama. Visgi tam, kad būtų išvengta įvairių stalo serviravimo klaidų, verta žinoti keletą paprastų, tačiau itin naudingų taisyklių.

 

  • Svarbu visus stalo įrankius, įvairias stiklines, lėkštes ir kt. išdėlioti tvarkingai, kad bendras vaizdas atrodytų organizuotai bei formaliai, o visi asmenys galėtų patogiai valgyti;
  • Lėkštė yra pagrindinė serviravimo dalis, aplink ją turėtų būti dedami visi kiti stalo įrankiai. Minėtoje kokybiškų indų parduotuvėje „Žana“ rasite visus patraukliam stalo padengimui reikalingus indus bei įrankius. Jų tinkamam pateikimui tereikia žinoti keletą pagrindinių taisyklių: dešinėje pusėje arčiau lėkštės dedamas peilis, o už jo – valgomasis šaukštas. Kairėje pusėje prie lėkštės dedamos didžioji šakutė bei šakutė užkandžiams, abi jos turėtų „žiūrėti“ į viršų. Aukščiau peilio sustatomos dvi taurės, viena vandeniui, kita – vynui. Puodelis turėtų būti dešinėje pusėje virš lėkštės.
  • Svarbu užtikrinti, kad visi stalo serviravimo indai, servetėlės, staltiesės būtų švarios. Jaukiai atmosferai sukurti stalą papuoškite gėlėmis ar elegantiškomis žvakėmis.

 

Šie paprasti patarimai tiks ne itin formaliam stalui padengti, tačiau jie padės sukurti skoningą vaizdą bei patogų, malonų laiką su artimaisiais užtikrinantį laiką. Svarbu stalo neperkrauti nereikalingais daiktais ir dėmesį teikti ne tik išvaizdai, bet ir praktiškumui.

 

Kodėl tai svarbu?

 

Daugelis neįvertina tam tikrų stalo serviravimų taisyklių, tačiau tai padaryti visgi reikėtų. Tinkamai padengtas stalas ne tik atrodys estetiškai ir skoningai, bet ir suteiks daugiau patogumo valgantiesiems. Tam tikri reikalingi pagal taisykles paruošti stalo įrankiai ir kiti indai, kuriuos rasite ir jau minėtoje internetinėje indų parduotuvėje „Žana“ padės išvengti tam tikrų nesklandumų ir nepatogumų. Be to, visų valgymo poreikius atitinkantis ir skoningai padengtas stalas padės sudaryti nepriekaišingą įspūdį namuose apsilankiusiems svečiams.